Byta ytterdörr och innerdörr

En dörr är ingen billig historia och det gäller såväl för innerdörrar som för ytterdörrar. Men när du tittar på fördelarna med en väl vald dörr och hur länge den håller – upp till 20 år eller mer – inser du snabbt att det rör sig mer om en investering än en kostnad.

En ytterdörr säger lika mycket om din personlighet som dina kläder. Valmöjligheterna är obegränsade men det finns vissa saker du bör tänka på innan du väljer vilken dörr som är rätt för dig. En ytterdörr måste uppfylla två viktiga funktioner, nämligen att erbjuda hög säkerhet och hålla värmen inne. Dörrarna skall vara konstruerade för att klara detta på ett effektivt sätt.


Kontakta oss och få en offert

Hur går ett dörrbyte till?

Kunder som vill ha hjälp med hela processen där börjar vi med ett hembesök, besöket är givetvis kostnadsfritt. Vi går igenom vad vi har att erbjuda och vi gör även en inmätning på plats.

I vår dörrvisning kan du som kund komma och känna och klämma på olika slags dörrar samt att välja tillbehör så som beslag, dörrbroms, sparkplåt, kulör, mm.

Kunden får offert och vid accept så kommer en montör ut på plats. Montören säkerställer mätningar samt kontrollerar förhållande på plats för att göra det kommande bytet så smidigt och snabbt som möjligt.

Givetvis kan du bara köpa dörrar utan montage och då är ni välkomna till oss så får ni en offert och kan där efter välja om ni ska hämta eller om ni vill ha dörren utkörda direkt till er.

Att tänka på vid byte av ytterdörr

Entrédörren utformades förr med stor omsorg och för att göra den extra välkomnande öppnades den som regel inåt. Idag anser vi det mer praktiskt att öppna den utåt, men den ska fortfarande vara vacker. Vi ställer också andra krav på vår entrédörr numera. Den ska vara inbrottssäker, tät mot kyla och drag, samt ha stabilitet vid varierande temperaturer och fuktigheter. Dessutom ska den vara motståndskraftig mot mekanisk åverkan och solstrålning, enkel att låsa, bekväm för personer i rullstol och så vidare. Så innan du köper ny dörr, tänk efter vad just din familj prioriterar främst.


Kontakta oss och få en offert