Välkommen till din lokala fönsterbutik i Västerås

Att välja fönster är inte det allra lättaste då det finns en näst intill oändlig mängd varianter att välja mellan. Därför har vi på Dörr & Fönsterlagret valt ut ett antal leverantörer som tillsammans har ett brett sortiment av hög kvalitet. Frågar du oss, har vi valt de bästa.

Kontakta oss

Att välja rätt fönster

Att byta fönster kräver såväl eftertanke som planering. Det är dessutom en ganska stor investering, och därmed viktigt att välja rätt produkt och rätt installatör.

Våra kunniga medarbetare hjälper dig med ditt fönsterbyte och är med dig hela vägen – allt från val av fönster till alla dess tillbehör. För att vara säker på att ditt fönsterbyte blir som du tänkt dig bör du välja en installatör som har rätt kunskap – prata med oss om dina planer med fönsterbyte.

Kontakta oss och få en offert

Var ska jag köpa fönster?

Att välja leverantör är en viktig fråga när du står inför ett byte av fönster. På Dörr & Fönsterlagret har vi varit mycket noggranna med att välja det vi finner bäst på marknaden. Med våra tillverkare av fönster kan du känna dig trygg med att få såväl bra garantier som hög kvalitet. Våra fönster är utformade för vårt svenska klimat och du behöver inte oroa dig för överraskningar när kylan och blåsten sätter in.

Mycket brett sortiment av fönster
Vi på Dörr & Fönsterlagret har valt ut ett antal leverantörer som tillsammans har ett brett sortiment och vi har varit noga med att välja dem vi anser är allra bäst.

Kontakta oss och få en offert

Vi har ett väldigt brett sortiment

Vi på Dörr & fönsterlagret har valt ut ett antal leverantörer som tillsammans har ett brett sortiment. Vi har valt dom bästa enligt oss.

Kontakta oss och få en offert

När är det dags för fönsterbyte?

Bristande underhåll samt energiförlust är två av de vanligaste anledningarna till att man vill byta fönster. Inte mindre än 30 % av energin förloras genom fönstren, vilket visar att det finns pengar att tjäna på att ha rätt fönster på rätt plats. Att nöja sig med att renovera fönstren kan kosta mer än det smakar då det är en åtgärd som inte alltid är långvarig. Många av våra kunder återkopplar till oss och säger att det har blivit mycket tystare i fastigheten med nya fönster, många upplever också en behagligare och jämnare temperatur. Givetvis underlättar det även för fönsterputsaren!

Att mäta storleken på ett fönster

Som standard mäts fönster i modulmått, det vill säga hålets storlek och inte själva fönstrets. Modulmåttet anges i hela decimeter, vilket innebär att om modulmåttet är 12×14 är hålet där fönstret ska sättas in 120 cm brett och 140 cm högt. Breddmåttet skrivs alltid först och som standard ska det vara cirka 1 cm drev mån runtom. Att välja specialmått kan vara ett bra alternativ som underlättar montaget.

Vad är u-värde?

U-värde är ett mått på ett byggmaterials isoleringsförmåga och anger hur mycket värme som passerar genom en kvadratmeter av materialet vid en viss temperatur. Till skillnad från många andra sammanhang gäller att U-värdet blir allt bättre i takt med att siffran blir lägre. Att välja energifönster med lågt U-värde är med andra ord klokt om du vill spara energi och ha ett skönt inomhusklimat. Beroende på hur fönstren är placerade samt hur övriga huset ser ut är det bra att anpassa de nya fönstren med ett u-värde som är anpassat för placeringen.

Hur monteras fönstret i fasaden

När du monterar fönster är det viktigaste att du är noggrann med att följa tillverkarnas föreskrifter för montaget. Använd alltid alla fästpunkter och säkerställ att karmskruvarna får ordentligt fäste. Innan montage kan det vara lämpligt att borra i karmen för att känna att det finns material att skruva i bakom denna. Fönstret ska monteras i isolerat skikt så att inga köldbryggor uppstår.

Drevning/isolering

Drevspalten mellan stommen och karmen skall tätas. De egenskaper/funktioner som tätningen skall ha är diffusionstäthet, värmetröghet, lufttäthet, flexibilitet, formstabilitet, vattentäthet och beständighet.

Vi har under åren utarbetat en egen väl beprövad metod vid skumväggar som vi har en bred samlad kunskap och erfarenhet av.

Att tänka på vid fönsterbyte

Det är viktigt att tänka efter före inför ett fönsterbyte och inte handla för snabbt, då fönsterbytet helt kan ändra karaktären på ditt hus. Ta dig tid att se över dina valmöjligheter gällande design och färg på dina nya fönster.

Läs våra tips inför fönsterbyte

Varför blir det kondens på fönster?

Utvändig kondens är ett naturligt fenomen som kan uppstå på alla ytor om ytans temperatur faller under den omgivande luftens daggpunkt. För att utvändig kondens ska uppstå på ett välisolerat fönster krävs förutom en kall och klar natt med hög luftfuktighet, även fri sikt mot himlen.

Invändig kondens kan bildas då inte luften i rummet kan cirkulera fritt nära fönsterrutan. Detta kan orsakas av en gardin som sitter tätt intill fönstret eller något liknande arrangemang.

Läs mer om kondens